Om oss

Vad gör vi?

Clownjouren är en grupp bestående av professionella clowner med stor erfarenhet av att möta en publik på alla typer av scener. Vi jobbar med inspiration från de gamla mästarna: Charlie Chaplin, Buster Keaton, Marx Brothers och Laurel & Hardy. Vi improviserar alla möten med barnen på sjukhuset och arbetar främst med den gamla konstformen slap stick.


Vi som professionella clowner ser som vår främsta uppgift att göra clowneri och genom det få publiken att skratta, precis som vi gör när vi möter en frisk publik. Den stora skillnaden är att i mötet med barn o familj i kris måste vi vara mer försiktiga och sensibla i våra improvisationer! Därför måste alla som jobbar med oss förutom att vara duktiga clowner även vara mästare på kroppsspråket!


Clownjouren bildades i mars 2001 och startade då verksamheten på Akademiska Sjukhuset i Uppsala som vi besöker två gånger i veckan 52 veckor om året. Vi besöker dessutom Lasarettet i Falun, Gävle Sjukhus och Hudiksvalls sjukhus en gång i månaden.

Kontakt

Allt detta sponsras av Curo, Riksföreningen för cancersjuka,Akademiska sjukhusets barnfond och Magdalenas kontorstjänster. Vi välkomnar nya sponsorer till detta viktiga uppdrag!


Clownjourens medlemmar är:

- Seved Bornehed, Clown och verksamhetsledare

- Johnny Andersson, Clown och trollkarl

- Anna Dahlqvist, Clown

- Niklas Lindgren, Clown
"Skrattet är den närmaste

vägen mellan människor!" ClownjourenVi skräddarsyr föreställningar.

För alla åldrar, ung som gammal. Kontakta oss så berättar vi mer.


RIng eller mejla:

professor.kokovsky@

clownjouren.se


tELEFON:


(46) 073 - 544 40 20